WooCommerce “Afrekenen” instellingen

Onder het “Afrekenen” menu in WooCommerce bepaal je welke betaalmogelijkheden je klanten kunnen gebruiken om hun bestelling te betalen in je webshop.

De betalings-gateways die standaard geïnstalleerd zijn:

  • Directe bankoverschrijving
  • Cheque betaling
  • Rembours
  • PayPal

Zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien, kun je in de eerste kolom (“Standaard”) een standaard betaal-gateway kiezen. In de “Status”-kolom staat een icoontje voor de betalingsmogelijkheden die nu actief zijn.
Een directe bankoverschrijving bieden de meeste webshops aan. Een nadeel is wel dat je steeds moet controleren of een betaling binnen is, en dan in WooCommerce de status van de bestelling moet aanpassen. Bij PayPal herkent WooCommerce dit automatisch.


De andere instellingen in het Afrekenen-menu spreken redelijk voor zich. Zoals in de bovenstaande afbeelding te zien, kun je het gebruik van kortingsbonnen activeren (daarover later in de handleiding meer).

Ook kun je bepalen of een klant wel of niet kan afrekenen als gast (zonder account aan te hoeven maken). De meeste webshops doen dit, en ik raad je ook aan om dit te activeren. Veel mensen willen helemaal geen account, en die vinden het vervelend om er een aan te moeten maken (met als risico dat ze hetzelfde product in een andere webshop bestellen).

Tot slot is het nog mogelijk om SSL te forceren (https). Hiervoor is een SSL-certificaat vereist.